Областният управител поздрави командването и личния състав на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен

16:33, 05 май 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Татяна Петкова поздрави командването и личния състав на Център за подготовка на специалисти – Сливен по повод 6 май - Ден на храбростта и Празник на Българската армия.

Заедно със заместник областния управител Румен Христов, Петкова посети Центъра в рамките на Деня на отворените врати. Тя поднесе пожеланията си и връчи поздравителен адрес на подп. Николов. „Вашата работа става все по-важна на фона на съвременните предизвикателства пред сигурността. Дълбоко убедена съм, че и занапред ще осигурявате отбраната на страната, ще допринасяте за укрепването на мира и ще подпомагате населението при бедствия и аварии. Пожелавам Ви да съхраните и продължите войсковите традиции на предците си!“, каза тя.

Петкова и Христов наблюдаваха преминаване по единна пътека с препятствия, дълга 400 метра, включваща траншея, отвор на стена, кладенец, наклонена стълба, вертикални стъпала, преминаване по греда, прескачане на разстояния, слизане по наклонена дъска, преодоляване на ров. Дисциплината е част от многобройните спортни състезания, провеждащи се днес.

Денят на отворените врати започна сутринта на централния плац на формированието, където беше приет строя на личния състав, беше поднесено празнично слово, прочетени поздравителни адреси и заповеди за награждаване, а военнослужещите преминаха в тържествен марш.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама