Изграждат площадки за деца с увреждания в две забавачки

15:19, 05 май 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В детските градини „Ален мак“ в кв. „Чайка“ и „Бриз“ в местността "Салтанат" предстои да се изградят площадки за игра на открито, които ще бъдат оборудвани със специални игрови съоръжения, създаващи равнопоставена среда за развитие на децата със специални потребности. Финансирането се осигурява по Програмата за хуманитарна помощ към отдел „Военно сътрудничество" в Посолството на САЩ, съобщиха от дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ към Община Варна.

Изборът на изпълнител и сключването на договора ще се осъществи от Военноморското инфраструктурно командване на САЩ. За целта съвместно с общински експерти ще бъде подготвено подробно задание за дейностите, които следва да бъдат реализирани. Договорът и изпълнението му ще бъдат съобразени и с изисквания на българското законодателство.

Програмата за хуманитарна помощ се изпълнява от 1996 г. Проектите са свързани с хуманитарно подпомагане на населението и се осъществяват съвместно от американски и български военнослужещи по време на съвместни учения на наша територия. През 2015 г. по програмата курсанти пребоядисаха варненската детска градина „Незабравка“, а през миналата година с доброволен труд бе обновена детска градина „Моряче“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама