Седем отбора от област Разград участваха в състезанието “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

14:46, 05 май 17 25 745 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" се проведе днес на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград, соъбщиха от Областната дирекция на МВР.

Официален старт на надпреварата дадоха областният управител Манол Кившанов, директорът на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

В инициативата, която се осъществява за 17-та поредна година, се включиха седем отбора от общините Самуил, Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени четири учебни центъра, всеки с по няколко модула: „Защита при бедствия”- Действие при природни бедствия - земетресение и наводнение;  „Защита при промишлени аварии, радиоактивно заразяване, химическо замърсяване и биологични агенти”;  „Пожарна безопасност” и „Първа помощ”.

 

Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите.

 

 Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от четирима състезатели и един ръководител – педагог. На първо място се класира отборът, получил най-много точки от сбора на точките от теоретичния и практически изпит (максимален брой 60+240=300).

 

Тази година първенец в надпреварата стана отборът на ОУ „Никола Икономов” – Разград с комплексен сбор точки 276,5. С 236 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Васил Априлов” – Исперих. Трето място с 232 т. зае тимът на ОУ „Васил Левски” –Разград.

 

Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама