Пловдивски автобуси масово подминат временни спирки

14:01, 05 май 17 25 570 Шрифт:
Автор:

Част от автобусите, чийто маршрут е променен заради ремонта на бул "Санкт Петербург" , масово не спират на временните спирки. Очевидно е нарушението на шофьорите по линия 44, който много често пропускат 2-те спирки на Централни гробища. Въпреки че има официално указание и маршрути, определени от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" за 20 минути репортерът на Пловдив Топновини.бг засече точно 4 рейса, който спокойно подминаха спирката.  

Директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Борислав Кръстев обясни неизпълнението на инструкциите с действащите договори по 13 автобусни линии включително и  номерата 18, 29 и 44 изтичат на 12 май. "Те са подписани през 2007 година и в момента се обслужват от транспортните фирми "Хеброс бус", "Автотранс - Чолаков", "Мери транс" и "Автобусни превози - Пловдив". В договорите пише, че шофьорите са длъжни да спират на всички спирки, но няма конкретно разписана санкция за това нарушение. Което означава, че е много трудно да се налагат санкции и някои от превозвачите се възползват от тази "вратичка", каза Борислав Кръстев.

Той допълни, че шофьорите ще бъдат предупредени. "Правим го това и досега при пропускане на спирки. Има ефект няколко дни след предупреждението и после отново започват нарушенията", допълни Кръстев.

Пловдивчани бяха разделени в мненията си. "Винаги спират на спирките" и "Има много случаи- не спират там, където няма пътници" -бяха два от най-често срещаните отговори на хората, които чакаха на спирката на Централни гробища.

"В новият проектодоговор, който предстои да се подпише са взети мерки, за да се избегне нарушението. Предвидена е санкция от 300 лева при пропускане на спирка. Най-интересното обаче е, че при фирмите, където можем да налагаме глоби няма нито едно подобно нарушение", уточни директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама