Шести детски спортни игри готвят в Стара Загора

13:45, 05 май 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб „ЛИПА” – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора организират за шеста поредна година Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди”, съобщи Олег Стоилов, председател на ГК ЛИПА.

Игрите ще се проведат в Стара Загора на 27 май 2017 г. и в тях ще вземат участие над 700 деца от 25 спортни клуба от регион Стара Загора. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец. 

„Игрите, провеждани от 2012 година  досега, в които взеха участие над 2 200 деца, преминаха много успешно. Това ни даде увереност, че тази проява е изключително полезна за популяризиране и развитие на детския спорт в региона, и че трябва да се провежда ежегодно. Тази година игрите ще се проведат със засилен състезателен елемент”, уточни Стоилов. Всички деца, които участват в игрите, ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали.

На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама