Разказват как европейското финансиране променя живота на хората в Търговище

13:07, 05 май 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четири лични истории, върху които Европейският социален фонд е имал положително въздействие присъстват в новата брошура, която направи Областният информационен център в Търговище. Кратките разкази акцентират на промяната настъпила в живота на хора, които са открили работа или ползват социална услуга, благодарение на безвъзмездната финансова помощ на еврофондовете. 

В изданието от 16 страници са описани и част от 69-те проекта на обща стойност над 7 млн. лв., реализирани в област Търговище в периода 2007-2013 г. Включени са и част от 11-те настоящи проекта, които се финансират от Европейския социален фонд. Поводът за отпечатване на брошурата е отбелязване на 60-та годишнина от създаването на  Фонда.

Представянето на брошурата ще бъде по време на 240-я пролетен панаир, където на 8 и 9 май за пети път Областният информационен център организира открита приемна и информационен щанд.  Тази година проявата е съвместна с Дирекция „Бюро по труда“ и Центъра за кариерно развитие. Щандът ще е разположен на откритата площ пред входа на галерията.

Инициативите са част от кампанията„Заедно за Европа“, която ще приключи с концерт-спектакъл на поп изпълнителите Графа и Прея на откритата естрада на „Борово око“  в понеделник от 18 ч. Концертът е по повод 6-та годишнина от функционирането на Областния информационен център, който популяризира политиките на Европейския съюз.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама