БСП предлага Кутев да оглави комисията по жалбите, а Вигенин - по европейските въпроси

12:51, 05 май 17 / Политика 25 219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На заседание на ПГ на „БСП за България” бяха избрани председателите на две от парламентарните комисии, предаде БГНЕС.

Антон Кутев ще бъде предложен да оглави комисията по жалбите и петициите, а Кристиан Вигенин - комисията по европейски въпроси.

Има лек смут в парламентарната група заради повече кандидати за председателски постове и членски места в парламентарните комисии, затова депутатите гласуват тайно. Най-голям е бил напливът за членове на земеделската комисия - там социалистите се очаква да получат 7 места, а кандидатите са над 10.

С тайно гласуване ще бъде определен новият председател на икономическата комисия, тъй като за поста ГЕРБ предпочитат Петър Кънев, който бе на този пост в 43 НС, но Румен Гечев също е кандидат. Гласуването бе отложено за следващата сряда заради отсъствието на Гечев от страната.

Битка имаше и за членското място в комисията за контрол над СРС-та, но изходът се реши в полза на експерта по национална сигурност, депутата Славчо Велков, който получи 39 гласа срещу 29 -за Красимир Янков.

16 зам.-председателски места в комисиите получават от „БСП за България” , окончателното подреждане ще бъде осъществено другата седмица в първия пленарен ден - сряда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама