Във Варна бе извършен тържествен водосвет и първо плаване на спортните лодки на университета

12:35, 05 май 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На Морска гара –Варна бе извършен тържествен водосвет и първо плаване на спортните лодки на университета, предаде  БГНЕС.

През изминалите няколко години Медицински университет - Варна направи мащабни инвестиции в своите образователни структури, които са високо оценени както от студентите и преподавателите, така и от обществеността. С националния приз „Сграда на годината“ бе удостоена модерната, 9-етажна сграда на Факултета по фармация, а новоизградения университетски Медико дентален център е най-модерният на Балканския полуостров. Мащабни инвестиции бяха направени и в клиничните структури на Университета: болниците „Света Марина“, „Света Анна“ и АГ–болница, в сградния фонд и оборудването на Факултета по обществено здравеопазване, Медицински колеж - Варна и филиалите в Сливен, Велико Търново и Шумен.

За осъществяване на тренировъчната и спортно състезателна дейност по ветроходство - атрактивен морски спорт, който практикуват студентите във водещите университети по света като Оксфорд, Харвард, Кембридж, Браун и др., департаментът по чуждоезиково обучение, комуникации и спорт в МУ-Варна днес получава две моторни и една ветроходна лодка. Спортното майсторство на българските и чуждестранните студенти по плуване, волейбол, тенис и тенис на маса, шахмат, баскетбол, футбол и боулинг се повишава всяка година, а физическото възпитание и спортът в Университета са неразделна част от обучението на студентите.

Ръководството на МУ-Варна ще продължи с инвестициите за изграждане на модерен спортен и конгресен център на брега на Варненското езеро и на нов симулационен център за обучение на студенти в специалностите „Медицина“ и „Дентална медицина“.

Само преди броени дни Медицински университет- Варна спечели награда в категория „Best Innovation for Education“ на най-мащабния форум за технологии- Webit Festival 2017. Наградата бе връчена за интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама