Музикотерапия прилагат сред първокласници в Добрич

12:00, 05 май 17 25 514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музикално ателие под надслов „Карнавал на животните“ по музика от едноименното произведение на френския композитор Сен Санс се проведе с най-малките възпитаници на ОУ „Христо Ботев“, съобщиха от неправителствената организация ИМКА.

Първокласниците се потопиха във вълшебството на класическата музика за деца като пяха, танцуваха, тактуваха, свириха на инструменти, имитираха животни и участваха в драматизации. Ателиетата са част от „Музикотерапия за добри деца“ на ИМКА Добрич. Първокласниците от ОУ „Христо Ботев" с голям интерес за пореден път се включиха в забавни игри на музикална тематика и се забавляваха и учиха как да се себеизразяват чрез изкуството на музиката, пеенето, танците и  приложните изкуства.

Специалистите от ИМКА Добрич и училището прилагат метода за работа „Шулверк“ с деца на композитора Карл Орф. Всички деца се включиха с голямо желание и след като се потопиха в звуците на Карнавала, те се пренесоха в една въображаема гора с прекрасни звуци и животни – птички, маймунки, костенурки, царят лъв, кукувичка, рибки, магаренца, слонове, кенгуру, кокошки и петли и други. Всяко дете имаше роля и изпълняваше интересни задачи по произведението на Сен Санс.

По проекта „Музикотерапия за добри деца“ се Topnovini.bg

 и се използват разнообразни перкусионни, духови и клавишни инструменти. Работи се по познати мелодии, песни от учебната програма по музика. Екипът на ИМКА предлага иновативен подход и провокира децата към повече въображение, повече съпричастност един към друг и повече взаимопомощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама