Диана Тугуи и Кирил Манолов гостуват в „Травиата“

11:48, 05 май 17 / Култура 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известното румънско сопрано Диана Тугуи гостува като Виолета Валери, а прочутият ни баритон Кирил Манолов като Жорж Жермон в постановката на „Травиата“ на 11 и 12 май от 19:00 ч. Участват още: като Алфред – Даниел Дамянов и Даниел Острецов, Жорж Жермон ще бъде представен и от Пламен Папазиков, собщават от пресцентъра на Софийската опера и балет. От там разказват, че репертоарът на Диана Тугуи включва: Памина – „Вълшебната флейта”, Сузана – „Сватбата на Фигаро”, Дона Ана – „Дон Жуан” на Моцарт, Лиу – „Турандот”, Мими и Мюзета – „Бохеми” на Пучини; Микаела – „Кармен” на Бизе, Джилда – „Риголето”, Виолета – „Травиата” на Верди ; Адина – „Любовен еликсир”, Лучия – „Лучия ди Ламермур”. От 2003 г. е солистка на операта в Крайова (Румъния).

 

Кирил Манолов пък е роден в София през 1976 г., където учи пеене в Националната музикална академия. Носител е на награди от различни певчески конкурси в България, а също и във Виена, Варшава, Барселона и Бреша. Прави своя дебют в Националната музикална академия в София като Дон Жуан.

 

Манолов е пял в триптиха на Пучини в Римската опера; Дулкамара („Любовен еликсир“) в Берлинската Дойче опер и в Севиля; , Дон Паскуале („Дон Паскуале“) в Дармщат; Дон Паскуале („Дон Паскуале“) в Дармщат; Шарплес („Мадам Бътърфлай“) в Лас Палмас; Фалстаф („Фалстаф“) с Рикардо Мути на Оперния фестивал в Савонлина, в Берлинската Дойче Опер, Реджо Емилия, Ферара, Савона, Триест, Будапеща, Равена и Лука; Набуко („Набуко“) на Летния фестивал „Каракала“, в Триест и на фестивала „Опера на площада“ със Софийската опера, където е изпълнявал партиите на Дон Карлос ди Варгас от „Силата на съдбата“ и Жорж Жермон от „Травиата“. Пее с голям успех в новата постановка на „Фалстаф“ с Маестро Рикардо Мути на Равенския фестивал и в Овиедо през юли 2015 г, а италианските критици го обявяват за най-добрия Фалстаф в света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама