Спират движението на камионите над 12 тона по пътя Бургас – Царево

11:42, 05 май 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В днешния последен работен ден преди Гергьовден ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по пътя Бургас - Царево, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Заповедта се отнася за времето от 16.00 до 20.00 часа. Тежкотоварни камиони няма да се движат и по пътя Варна – Бургас. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

По същите направления камионите над 12 тона ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 8 май (понеделник), от 14.00 до 20.00 часа.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Във връзка с очаквания интензивен трафик АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама