Марешки: Един шамар не е побой, обвинението срещу мен е скалъпено

11:20, 05 май 17 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Аз съм единственият човек в България, който е арестуван за шамар - един шамар няма как да е побой, заяви днес пред медиите в парламента лидерът на ПП ВОЛЯ Веселин Марешки, предаде БГНЕС.

Поводът за изказването му е създадената днес в НС временна комисия, която да реши за депутатския му имунитет по искане на главния прокурор. Според Марешки обвинението срещу него е скалъпено. За 7 дни работа на комисията не знам какво може да се установи, но със сигурност ще излезе наяве това, че някакъв човек е казал, че му искам пари насаме на четири очи, а после от някъде се намират 20-ина свидетели, които да потвърдят това нещо, обясни той. Марешки съобщи, че има спечелено от него дело с окончателно решение , че арестът му е незаконен. Но това никой не го знаел и упрекна медиите в неинформираност. Марешки обеща още след първото заседание на комисията, ще се откаже от имунитета си.

Няма да позволя да ме сготвят на тъмно, закани се той. Не съжалявам за този шамар, защото ако някой обижда майката на някой, това е най-нормалното нещо. И ако в момента дойде и ми каже същите неща, ще получи още един шамар, аргументира се Марешки.

Комисията за имунитета на Веселин Марешки няма да бъде превръщана в трибунал, коментира и председателят на временната комисия за имунитета на Веселин Марешки, Христиан Митев, депутат от „Обединени патриоти”. Комисията ще следва стриктно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, обеща той. И обясни, че няма нужда да се изисква нищо, тъй като към искането на главния прокурор са приложени материали. Може би, следващата седмица в сряда ще има заседание на комисията, на което да се разгледа искането – има вариант и да не бъде свален имунитетът на Веселин Марешки, ако мнозинството в комисията гласува по този начин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама