Жан-Клод Юнкер и Жозеф Дол с поздравителни адреси към Бойко Борисов

10:22, 05 май 17 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уважаеми г-н министър-председател, cкъпи Бойко, приемете моите искрени поздравления по повод избирането Ви за министър-председател на България. Предаде БГНЕС.

Така започва писмо, изпратено от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Юнкер изтъква важния момент, в който правителството на Бойко Борисов встъпва в длъжност, и изразява надеждата си да продължи съвместната работа за справяне с предизвикателствата пред Европейския съюз, с общи институции и непоклатими ценности, общност на мир, свобода, демокрация, човешки права и върховенство на закона, огромна икономическа сила, отличаваща се с безпрецедентни равнища на социална закрила и благополучие.

„Ние, лидерите на Европейския съюз, се договорихме през март в Рим, че искаме Европейски съюз, който да бъде безопасно, сигурно и благодатно място, да бъде конкурентоспособен, устойчив и социално отговорен, да има волята и способността да играе ключова роля в света”, подчертава Юнкер.

Председателят на ЕК посочва и някои от важните задачи в дневния ред на ЕС, които изискват решителност и усърдна работа по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Сред тях са засилването на защитата на външните граници, успешното и по-солидарно управление на общата политика за миграция и предоставяне на убежище, завършването на Единния цифров пазар и повишаването на устойчивостта на Енергийния съюз.

„Желая успех на Вас и Вашето правителство! Щастлив съм, че ще можем да продължим тясното ни партньорство и очаквам с нетърпение да Ви срещна отново скоро”, пише още Жан-Клод Юнкер.

Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол също изразява подкрепата си към Бойко Борисов за избирането му като му министър-председател на България в поздравителен адрес. „Бих желал да Ви поздравя за новия Ви мандат като министър-председател на България и за сформирането на новото правителство. Като председател на ЕНП и като приятел, приех тази новина с голяма радост”, посочва Дол. В писмото си председателят на ЕНП пожелава още успех на новото правителство

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама