Можем да подкрепим двама ученици от Добрич за победата в „Моят  ресторант”

10:06, 05 май 17 25 868 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добричлии могат да подкрепят двама ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пейо К. Яворов“ в Добрич в борбата им за победата и наградата по проект "Домино" на конкурса " Аз готвя най- добре", съобщиха от учебното заведение.

Както Topnovini.bg вече съобщи, двама ученици от Професионална гимназия по туризъм „Пейо К. Яворов“ в Добрич продължават напред в конкурса „Аз готвя най-добре“. Елеонора Ангелова и Стоян Петров са сред 11-те участници, които се представиха най-добре в написването на кратко есе по темата „Удоволствието да готвиш за другите“.

Елеонора и Стоян са записали видео, което е качено в социалните мрежи. С него те участват в конкурса на тема „Моят ресторант”.

Стоян споделя, че мечтае за модерен и красив ресторант „Морско чудо” и да е в морската столица. Той ще бъде на две нива. На първото ще е залата за хранене, където ще се предлага българска и международна кухня, ще има музика на живо. Човек ще се чувства удобно и комфортно. По средата ще има бар и камина. По  стните ще има аквариуми с много риби, на които посетителите да се радват. На второто ниво ще е барът. Там ще бъде завършекът на вечерта с чаша аперитив.

„Моят ресторант ще е едно от най-престижните и прочути заведения”, споделя във видеото Елеонора Ангелова.Ще бъде на два етажа. Първият ще е на открито, а вторият ще бъде закрит. Още докато влязат клиентите ще се почувстват уютно. Предпочита ресторантът й да е край морето.”Опита, който придобия, искам да приложа в моя български традиционен ресторант, да покажа България в една друга сфера”, заяви Елеонора.

Гласуването за клиповете е в интернет.

Журито и гласуване в социалните медии ще определят тримата победители. Първата награда е едноседмичен курс „Въведение в кулинарното изкуство“ в Кулинарната академия - Швейцария. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария, а третата е книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман. 

Конкурсът „Аз готвя най-добре“ е организиран от Кулинарната академия на Швейцарската образователна група, която предоставя наградите и проекта ДОМИНО за дуално образование. Той е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник. 

В първия тур 30 ученици изпратиха есета, в които разказаха за кулинарните си мечти и избора да се отдадат на тази професия. Елеонора и Стоян са сред 11-те ученици, които журито избра да продължат напред. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама