Втора проверка с геоскенер на мястото с бомбите в Пловдив

09:57, 05 май 17 25 623 Шрифт:
Автор:

Проучването с геоскенер, който вижда разликата в структурата на обектите под земята, е показало, че има вероятност в отцепения участък да бъдат открити още бомби. По настояване на кметът на район "Тракия" Костадин Димитров и на полицията зоната, която е отцепена трети ден, днес ще бъде проверена отново. "На повърхността не се вижда нищо, но сме преустановили изкопните дейности. За терена има обявено инвестиционно намерение, но няма да се прави нищо докато не сме абсолютно сигурни, че районът е обезопасен", категоричен е Костадин Димитров.

Във вчерашния ден, когато бяха открити общо 7 обекта- авиационни бомби и снаряди за мини и минохвъргачки, той е бил в непрекъснат контакт с полицията и военните. "Всички невзривени боеприпаси бяха иззети от военните. На специален полигон задължително в светлата част на деня намерените боеприпаси ще бъдат обезвредени", каза още Димитров.

Припомняме, че в сряда военнослужещи от формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси от военното формирование в Крумово разузнаха и обезвредиха три авиационни бомби. Боеприпасите бяха открити във вторник. Едната от тях е била с дължина около 100 см и диаметър около 26 см, а другите две авиобомби - с дължина около 22 см и диаметър около 10 см.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама