Откриват пролетния панаир в Търговище

09:41, 05 май 17 25 746 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С дефиле на кукери, на 8 май откриват 240 издание на “Изложение Търговище 2017”. Шествието ще премине от централния площад “Свобода” до Художествена галерия “Никола Маринов”, където в 17.30 часа ще се състои официалната церемония по прерязване на лентата. Веднага след това на откритата сцена пред галерията, започва концерт на Графа и Прея.

 


В Изложението ще участват над 90 фирми, като десет от тях за първи път.  Седмицата 8-14 май ще е наситена и с много културни събития, ще има демонстрации на различни занаяти, уоркшопове и дегустации. За всеки ден от панаирната седмица има определена водеща тема. Вторникът е посветен на хляба и меда. Срядата е ден на виното в който ще има демонстрации и  дегустации, както и възстановка на средновековен ритуал за избор на вино на патриотичен клуб „Възраждане“. Ще има и бирен фест. 

 

Неделя, 14 май, е последният ден от панаирната седмица и официалния празник на Търговище. Тогава от 11 часа на площад “Свобода” за първи път ще бъде изпълнен и новият химн на града. Ще има и тържествена сесия на Общинския съвет.

 

През панаирната седмица търговското изложение в залите на Художествената галерия ще работи от 9 до 21 часа. Базарът на открито с  атракциите традиционно ще е до стадион „Димитър Бурков“. 


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама