Цачева: И тримата големи в съдебната власт подлежат на отчет

09:05, 05 май 17 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С промените, които направихме в конституцията и Наказателния кодекс, няма недосегаеми магистрати. Това съобщиха от БГНЕС. И тримата големи – председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор подлежат на отчет пред Народното събрание. Бяха разширени контролните функции по отношение на тези магистрати.

Това каза пред Нова телевизия правосъдният министър Цецка Цачева.

ГЕРБ слага на парламентарната маса темата с референдума по начина, по който са гласували хората. ГЕРБ ще изпълни тази своя заявка, подчерта Цачева.

„Трябва всички заедно най-вече представителите на съдебната власт, да имаме диалог. Да снижим емоциите за сметка на разума. Това доверие на избирателите се оправдава с поемане на отговорности и работа, за да има конкретни резултати на местата, на които сме изпратени да работим”, каза още правосъдният министър.

„Ние имаме добри закони, които са хармонизирани с европейското законодателство. Проблемът при нас е как се изпълнява закона. Контролира ли се неговото изпълняване. По НПК и НК се работи по тях. НПК се работи усилено за неговото изменение”, коментира Цецка Цачева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама