Малко над 300 акушерки работят във Варна

08:58, 05 май 17 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акушерки от различни лечебни заведения във Варна провеждат днес обучения, свързани с женското здраве, сред ученици от гимназиалните класове. Инициативата е посветена на днешния Международен ден на акушерката. Професионалният празник е учреден през 1991 г. по инициатива на Международната конфедерация на акушерките. Идеята му е да насочи общественото внимание към значимостта на акушерската професия в световен мащаб.

„У нас вече се усеща сериозен недостиг на акушерки. До миналата година във Варна са работили малко над 300 акушерки, а за цялата страна броят им е около 4000, като голяма част от тях са в пенсионна възраст", съобщи Райна Бояджиева, председател на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Между 10 и 12 ч. днес  пред сградата на АГ болницата ,,Проф.д-р Димитър Стаматов" бъдещи акушерки от Медицинския университет във Варна ще раздават брошури, флайери и други материали с цел информиране на бременните жени, кърмачките и техните семейства по различни здравни въпроси, свързани с женското и семейното здраве. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама