Договор за енергийна ефективност подписа ДКЦ 12

08:39, 05 май 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Диагностичният консултативен център 12 ще даде тон в столицата за изпълнението на проект за енергийна ефективност на сградата си. Общинската фирма защити проекта си и подписа договор по „Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници“. В присъствието на зам. кмета на София Дончо Барбалов бе подписан документ от изпълнителния директор на ДКЦ 12 д-р Васил Василев и изпълнителния директор на „Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници“ Димитър Дуков. През следващите месеци започват строително-ремонтните дейности.

Инвестиционният проект е на стойност 703 986,02 лв., като участието на ДКЦ 12 е 10%. На външните стени и пода на сградата ще бъде поставена топлинна изолация, ще се подмени дограмата и сменени отоплителна инсталация, както и енергоспестяващото осветление. Очакванията са за 50% икономия на енергия, според Димитър Дуков. Изпълнител за дейностите е избран, обяви още д-р Василев, който благодари на Столична община за инвестициите, които прави за ремонта на покрива.

ДКЦ 12 вече може да се похвали и, че с финансиране по Фонда за градско развитие в София, инициатива „Джесика“, се изпълнява проект за доставка на медицинско оборудване. В общинското лечебно заведение годишно постъпват над 200 000 пациенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама