Хигиената на ръцете и акушерките почитат в Русе днес

08:07, 05 май 17 25 1323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От 10:00 до 15:00ч. пред сухия шадраван пред Операта днес ще бъдат представяни правилните начини за поддържане на добра хигиена на ръцете. Инициативата отново е на Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Русе.

Специално внимание ще се обърне и на хигиената на ръцете и при децата. За целта двама аниматори посредством средствата на пантомимата, клоунадата и кукленото изкуство ще въвлекат децата в няколко игри и приложни занимания, за да им остане приятен спомен от прекараното време.

Освен Световен ден за хигиена на ръцете, 5 май е и Международен ден на акушерката. Денят се отбелязва от 1991г. и е посветен на това да си припомним ролята на акушерката при грижите за майката преди, по време и след раждането на бебето.

По случай празника пред АГ-комплекса на УМБАЛ-Русе от 11 до 13ч. ще се състои чаено парти, на което ще присъстват акушерки от болницата и студентки от специалност „Акушерка“ към Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Тази година мотото на отбелязването на Междунардния ден на акушерката е „Акушерка – Майка – Семейство – Партньорство за живот“. По тази причина са поканени да присъстват и всички бивши, настоящи и бъдещи пациентки на АГ-комплекса, които да станат част от празника на акушерките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама