За първи път "Дни на спорта в МУ-Пловдив"

07:55, 05 май 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път, секция „Физическо възпитание и спорт“ на Медицински университет - Пловдив организира „Дни на спорта в МУ - Пловдив“. Те започват днес и ще продължат до 20 май.  Баскетбол, тенис на маса, волейбол, тенис, аеробика и дори крикет са спортовете, в които над 200 студенти на МУ – Пловдив и страната ще участват, за да демонстрират своите спортни умения и да печелят награди в организираните турнири по 8 вида спорт. Ще бъдат раздадени 8 приза “Купа на Ректора“. „Инвестициите в спорта се възвръщат с активни и целеустремени студенти“ - вярват организаторите от секция „Физическо възпитание и спорт“ към Катедрата по физиология на МУ - Пловдив.

Днес от 9:00 часа в спортна зала „Медик“ започва Национален турнир по крикет. За първи път в Пловдив сe организира подобен турнир от национален мащаб.  МУ - Пловдив като основен организатор и домакин ще посрещне 6 отбора по крикет от страната.

Представителството на МУ - Пловдив в този все още екзотичен, но набиращ популярност спорт, започва със създаването на университетски отбор през 2016 г. Студентският отбор по крикет на МУ - Пловдив има вече над 4 участия в национални турнири и спечелени 2 втори места. Капитанът на отбора – Киран Дасан (студент в 3-ти курс, „Медицина“), започва да се занимава с крикет като ученик на 7-годишна възраст и се състезава в едни от най-добрите спортни крикет-клубове в Англия. След пристигането си в България създава университетския отбор по крикет, организира вътрешни турнири и участието на отбора в национални първенства. Атрактивността на спорта привлича много студенти и в момента с крикет в МУ - Пловдив се занимават над 50 студента. Единственото момиче е Ани Бари, студент от Англия, която тренира наравно с останалите от самото създаване на отбора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама