Бронирана техника показва Центърът за подготовка на специалисти - Сливен по повод Деня на храбростта

07:00, 05 май 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден на отворени врати за ученици обяви  Центърът за подготовка на специалисти /ЦПС/ – Сливен, с командир полковник Любомир Вачев, по повод Деня на храбростта и 6 май – празника на Българската армия.

Днес между 8.00 и 9.00 часа на централния плац на формированието ще бъде приет строя на личния състав, ще бъде поднесено празнично слово, прочетени поздравителни адреси и заповеди за награждаване, военнослужещите ще преминат в тържествен марш. В Деня на отворените врати ще се представи техниката и ще бъде направена обиколка сред музейната експозиция.

Пред учениците, които тази година завършват средното си образование,  ще бъде презентирана професията „войник”.

Посетителите ще могат да наблюдават и спортните състезания, едно от които е преминаване по единна пътека с препятствия, дълга 400 метра, включваща траншея, отвор на стена, кладенец, наклонена стълба, вертикални стъпала, преминаване по греда, прескачане на разстояния, слизане по наклонена дъска, преодоляване на ров, дърпане на въже.

За служителите в Центъра в предходните дни се проведоха спортни прояви -  футбол на малки врати, състезанието по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров” на огневи комплекс „Батмиш”. Отборите победители ще бъдат наградени официално днес.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама