Благодарение на дарители, кракът на Иван от Добрич няма да бъде ампутиран

20:23, 02 май 17 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кракът на 51-годишният Иван Петров Иванов от Добрич няма да бъде ампутиран, благодарение на дарители, съобщи самият той.

Днес вече е събрана нужната сума от 17 000 лева, за да може да бъде поставена изкуствена става и кракът на мъжа да бъде спасен. Ако добри хора не бяха събрали парите, утре – 3 май, десният му крак трябваше да бъде ампутиран и той да остане инвалид.

Миналото лято на Иван поставят диагноза „тумор на коляното“. В продължение на 4-5 месеца е лекуван с медикаменти. Трябвало след Нова година кракът му да бъде опериран. Цената на ставата обаче възлиза на 20 000 лева – сума, която е непосилна за семейството. То се издържа с около 700 лева – от болничните на Иван и заплатата на съпругата му, а издържат и студентка.  Здравната каса поема много малка част от стойността на ставата – между 2700 и 2900 лева. Междувременно обаче туморът започнал да расте, а болките се увеличили.

Изкуствената колянна става не е стандартна, тя е ревизонна става, която трябва да се изработи индивидуално за него и това може да стане само от чужда фирма, обясни Иван.

Ден преди фаталната дата цялата сума е събрана, съобщи щастливият Иван. Той от сърце благодари на всички, които му помогнаха.

Вече е превел авансово средства за изработване на ставата. Предстои да бъде насрочена дата за операцията. „Надявам се всичко да се оправи и да съм здрав и да работя”, казва Иван, който от дълги години работи в млекопреработвателния сектор в Добрич.

Той обаче се обръща към държавата с призив да преразгледа отношението към онкоболните българи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама