Нови въпросници за провеждане на интервюта за българско гражданство

18:25, 02 май 17 25 1348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на правосъдието Мария Павлова утвърди днес актуализирани въпросници за провеждане на интервю при подаване на молба за придобиване на българско гражданство по натурализация, за възстановяване и за освобождаване от българско гражданство.

Така във въпросника за провеждане на интервю за придобиване на българско гражданство по натурализация се включват 10 нови въпроса, а във въпросника за възстановяване – 9, като същевременно съществуващите въпроси от предишните въпросници са запазени и допълнени с подвъпроси или уточняващи такива.

Една от целите на допълнителните въпроси е да бъде извършена преценка дали кандидатите за промяна на гражданството имат познания в различни области, свързани с обществения живот в България.

Новите въпроси бяха обсъдени и доразработени в рамките на създадената със заповед на министъра на правосъдието работна група, ръководена от заместник-министъра на правосъдието Деница Александрова-Митрова. Основната задача на екипа бе да подготви и предложи изменения в Наредба № 1 от 19 февруари 1999 г. за прилагане на глава пета от Закона за българското гражданство. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама