Меркел не се страхува от външно влияние на парламентарните избори

18:15, 02 май 17 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че не се притеснява от външно въздействие по време на предстоящите парламентарни избори в страната през септември, предаде БГНЕС.

„Не съм от тези хора, които се страхуват. Разбира се, във военната доктрина на Русия хибридната война играе определена роля. Но аз уверено изхождам от това, че ние в Германия сами ще проведем нашата предизборна кампания“, заяви канцлерът на пресконференция след срещата си с руския президент Владимир Путин.

Меркел подчерта също, че Германия „ще се занимае с въпроса“, ако се появят случаи на „груба дезинформация“ за Германия от страна на Русия.

От своя страна руският президент отново заяви във връзка с обвиненията срещу Русия за намеса в американските президентски избори, че това са само слухове. „Това са просто слухове, използвани в американската вътрешнополитическа борба. И вие веднага от това правите предположения по отношение на европейски страни, в това число такива приятелски страни за нас като Германия. Това е най-малкото странно“, каза Путин. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама