Представят юбилейна изложба на проф. Христо Стайков

17:48, 02 май 17 / Култура 25 896 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Юбилейна изложба на проф. Христо Стайков ще бъде открита на 11 май от 18:00 часа в галерия „Академия“, съобщават организаторите на събитието. Те припомнят, че проф. Христо Стайков e изтъкнат представител на поколението графици, отворили българската графика за новите художествени тенденции и техники. Той работи в областта на рисунката и класическата графика, основно в техниката суха игла.

Снимка: Национална художествена академия

Реализирал е множество самостоятелни изложби в София, Карнобат, Шумен, Никозия, Ларнака, Пафос, Дамаск, Хомс, Варшава, Луанда, Женева и Франкфурт на Майн. Негови произведения са собственост на НХГ, СГХГ, галериите в гр. Добрич, Стара Загора, Шумен, Разград, Карнобат, Сливен, Варна, Търговище, Пловдив, Перник, Кюстендил и Кърджали, както и на частни колекции в САЩ, Англия, Швейцария, Германия, Гърция, Кипър, Ангола, Полша, Чехия, Сирия и др. Носител е на няколко награди от общи изложби на СБХ.

Настоящата изложба на проф. Стайков е по повод неговата 75-годишнина. Юбилейната експозиция обхваща нови непоказвани рисунки и графични листове, създадени през последните 5 години, реализирани в техники суха игла, литография и дигитален принт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама