Ученически проект от Търговище с престижно класиране на национална олимпиада

17:16, 02 май 17 25 667 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две седмокласнички от Търговище се класираха сред най-добрите в страната в Националната олимпиада по гражданско образование. Домакин на събитието беше град Сандански, а в юбилейното му издание участваха 87 участници от цяла България в три възрастови групи. Първо основно училище „Христо Ботев“ представи област Търговище на престижната образователна инициатива. Ученичките от VII клас Християна Калбурджиева и Радостина Богословова са авторският екип, създал проекта „В кошера“, достигнал до националния кръг.

Снимка: Първо ОУ гр. Търговище

Целите на разработката са свързани с идеята да се представят полезните за здравето на човека пчелни продукти и да се предизвика интерес към по-честата им употреба, да се привлече вниманието на повече хора към здравословното хранене с пчелни продукти, както и да се предизвика любопитството на децата към света на пчелите.

"Пред националната комисия Християна Калбурджиева представя изключително убедително целите и същността на проекта, предизвиквайки възхищението и адмирациите на специалистите. Интересът към представянето и презентацията на ботевския проект е голям и той напълно заслужено е поставен на четвърто място в крайното класиране в конкуренция с 20 проекта от цялата страна, като само 0.5 точки не достигат за третата позиция във втора възрастова група V - VIII клас." споделиха от учебното заведение.

От там информираха, че националната комисия е присъдила 93 точки на проекта в междинното класиране, докато на областен кръг той е бил оценен едва с 80 точки. 

"При интерпретирането на интересната идея ботевските възпитанички са разчитали на доказания професионализъм на Катерина Милева – преподавател по информационни технологии. Съвместната дейност на учител и ученици отново дава прекрасни резултати." споделиха от училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама