Столична община инвестира над 1 милион лева в общинските болници

16:32, 02 май 17 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За ремонт и ново оборудване в общинските болници, Столична община инвестира над 1 милион лева през тази година. Това съобщи днес кметът на София Йорданка Фандъкова, при посещението си в Първа АГ болница "Света София". 

Там тя присъства на представянето на обновеното отделение по неонатология в лечебното заведение. „Около 400 хил. лв. инвестира през последната година Столичната община в цялостна реконструкция и ново оборудване на отделението. Само през последния час и половина в неонатологичното отделение са се родили четири бебета. В момента има над 50 бебета в болницата“- съобщи кметът.

От началото на годината досега в Първа АГ болница са родени над 800 бебета. Инвестициите в общинската болница "Света София" през последните няколко години са около 1 млн. лв., почти толкова са и в болница "Шейново", информира кметът.

Според директора на Първа АГ болница Гергана Коларова, се увеличава броят на недоносените бебета. Те се нуждаят от по-специални болнични условия и грижи. Неонатологичното отделение е снабдено със специална апаратура за озониране и пречистване на въздуха от бактерии, вируси и гъбички, подът е с противобактериално покритие. Всичко това е направено, за да може недоносените бебета, които са в болницата за дълъг период, да контактуват освен с майката, с бащата и с другите свои близки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама