Обявиха победителите в младежкия конкурс "Моята 10годишна Европа #BG10xEU"

16:04, 02 май 17 / Култура 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осемгодишен второкласник от Русе е победител в конкурса за детска рисунка на информационния център "Европа Директно" - Русе, съобщават организаторите. 
 
Надпреварата бе посветена на десетата годишнина от членството на България в Европейския съюз, която отбелязваме през 2017. В конкурса, който бе обявен през февруари, участваха 152 деца от цялата страна. Целта е била да се погледне през очите на най-малките и най-много живяли в Европейския съюз. В резултат са били получени страхотни рисунки и е било истинско удоволствие за организаторите да се срещнат с малките европейски граждани и тяхното неподправено чувство за принадлежност към голямото европейско семейство.
 
След оспорвана надпревара вече е известно и участник е събрал най-много харесвания на страницата във Facebook. Това е 8 годишният Даниел Димитров от 2д клас на СУ „Възраждане“, Русе, като неговата рисунка е получила 1008 гласа. Голямо внимание са получили и рисунките на Никол Иванова – 820 гласа, и на шестгодишната Виктория Венциславова и петгодишния Иван Иванов, които получиха по 237 харесвания.
 
Наградата ще бъде връчена на 9 май – Деня на Европа, в офиса на центъра, на ул. Александровска 26.
 
Всички рисунки ще бъдат събрани в годишното печатно издание на информационния център "Европа Директно" - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама