Рекордни 26 държави участнички на София Къп

15:06, 02 май 17 / Спорт 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в зала "Арена Армеец" се проведе тържествена церемония по откриването на поредното издание на Международен турнир по художествена гимнастика за жени девойки "Sofia cup", предаде БГНЕС.

В надпреварата ще участват 51 гимнастички – 31 девойки и 20 жени. В надпреварата при ансамблите–девойки, конкуренция на нашите - Мария Спасова, Бояна Гелова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Лидия Василева, ще са съставите на Естония, Азербайджан, Швейцария, Чехия, Австрия, Норвегия, Турция, Сърбия, Япония, Русия, Италия, Беларус, Унгария и Украйна.

В индивидуалната надпревара при жените страната ни ще бъде представена от талантливите Боряна Калейн, Ерика Зафирова и Петя Борисова, и от Вая Драганова, Елизабет Йовчева и Вероника Любчова при девойките.

На откриването присъстваха трикратната световна шампионка и вицепрезидент на БФХудожествена гимнастика Мария Петрова, която ще бъде и главен съдия на турнира, както и президентът на федерацията Илияна Раева.

"За мен е истинско удоволствие, че за поредна година София е домакин на Международния турнир по художествена гимнастика за жени и девойки", сподели Илияна Раева.

"Тази година имаме рекордните 26 държави, които ще вземат участие в надпреварата. Два дни ние ще станем свидетели на един истински празник. Надявам се, че най-добрите ще спечелят. Пожелавам на всички успех и успешно състезание", пожела абсолютната ни европейска шампионка и носителка на пет златни медала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама