Чехия иска предаването на наркотрафикант от Добрич

14:21, 02 май 17 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният съд във Варна потвърди определение на магистратите от Добрич, с което бе задържан Радослав Михайлов, издирван с Европейска заповед за арест, съобщиха от съда.

Чешките власти са го обвинили в незаконен трафик на наркотици и психотропни вещества, както и за участие в организирана престъпна група на територията на Чехия. Това престъпление се наказва там със затвор от 10 до 18 години.

Срещу мъжа е започнало наказателно преследване на Криминална служба за разследване – Храдец Кралове при Национална централа за борба с наркотиците в Чехия. Окръжният съд в Свитави настоява за ареста и предаването на българина, за да го изправят пред съда. Радослав е бил обявен за международно издирване на територията на Шенген и задържан на 19 април в Добрич.

Апелативният съд във Варна е определил жалбата на Михайлов като неоснователна и той остава с мярка „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Добрич да разгледа по същество искането за екстрадицията на Радослав Михайлов в Чехия. Дотогава той остава в ареста.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама