Предложения за общински награди чакат в Раднево

13:44, 02 май 17 / Култура 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура - 24 май, се приемат предложения за награда „Теньо Ганчев”, съобщиха от община Раднево. С нея се удостояват  с признание учениците, които имат значими постижения извън учебния процес и активно участват в живота на училището и обществения живот на община Раднево.

Приемат се и номинации за награда „Магда Петканова”, която се присъжда на граждани, творчески формации, културни институти и учебни заведения за високи художествени резултати в областта на изкуството и културата и за значителен принос за духовното развитие на Раднево и Общината.
 За награда „Теньо Ганчев” вносители на предложенията могат да бъдат учебни заведения, учители, ученици, институции, организации, граждани. Предложенията за носител на наградата са до Председателя на Комисията по символика и се внасят в деловодството на Общината  до 15 май 2017г.    
 Предложенията трябва да съдържат име, адрес и телефон на вносителя, мотиви и данни на кандидата за наградата и за постиженията му извън учебния процес, както и активното му участие в живота на училището и обществения живот на Община Раднево (прилагат се копия на документи, грамоти, дипломи и др., ако има такива).    
   

За награда „Магда Петканова” вносители на предложенията могат да бъдат кметът на Община Раднево, общински съветници, културни институции, учебни заведения, сдружения с нестопанска цел, неправителствени организации, подписка от не по-малко от 30 пълнолетни граждани на общината. Писмено мотивираните предложения за носител на наградата са до Председателя на Комисията по символика на община Раднево и се внасят до 15 май 2017 г. Предложенията трябва да съдържат подробни мотиви и описание на дейността.    
Предложенията се разглеждат от Обществената комисия по символика,уточняват от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама