Жена загина при пожар в дома си

12:31, 02 май 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възрастна жена изгоря при пожар в дома си в поповското село Ковачевец. Инцидентът е станал в неделя сутринта. Вероятно огънят е тръгнал от късо съединение, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Подпалена е къщата на 73-годишна жена, която е загинала вътре. Унищожени са мебели, домакинско имущество, опушени са 20 квадрата стени. Пожарът е погасен от два автомобила на службата в Попово. Тялото на жената е откарано в МБАЛ-Търговище за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Още двe жилища горяха през почивните дни. Вчера в ранния следобед в Районното управление в Омуртаг е получен сигнал за пожар в къща на ул. „Средна гора“. Огънят е погълнал 60 квадрата от покрива, но за щастие в този момент в жилището не е имало хора. Причините за възникване на инцидента са в процес на установяване.

Служители на пожарната в Търговище са реагирали на сигнал за възникнал пожар в апартамент на ул. „Кап. Данаджиев“ в града. В резултат на инцидента, който е бил предизвикан от небрежност при боравене с открит огън – запалена свещ, са унищожени мебели. Жилището е спасено от огъня. 

Погасени без преки материални загуби са пожари в сухи треви и храсти, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън в местността „Хижата“ край с. Горско Абланово, община Опака. Там, благодарение на навременната намеса на пожарникарите, са спасени от огъня 200 декара иглолистна гора, както и в землището на поповското село Светлен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама