Все повече пловдивчани купуват втори дом в чужбина, Гърция е предпочитана

11:58, 02 май 17 25 513 Шрифт:
Автор:

Все повече пловдивчани търсят имот в чужбина, за да инвестират. Традиционно Гърция е предпочитана страна, в която хората купуват имоти за лична употреба, каза собственичката на агенция на недвижими имоти в Пловдив Ани Димитрова. Интерес има и към Испания, Великобритания.

"В Гърция и Испания примерно имотите имам възвращаемост около 7-8 процента, във Великобритания има гарантирана доходност от 10 процента.  Обяснението, че там пазарът е по-голям и по-интересен. При последващо освобождаване или продажба човек не би загубил защото ще спечели от динамиката на пазара", категорична е Димитрова.  

Цените на европейките имоти не са съизмерими като качество и параметри с българските все още. Страната ни обаче е сред най-интересните за чужденците, които искат да си купят втори дом.  

"Струва си да се купи втори дом, защото имотът все още си остава най-силната инвестиция от всички други финансови инструменти, които има пазара. В недвижимите имоти няма тази преходност отколкото в всички други форми. Най-важното обаче, че сделката е сигурна. Може да няма висока доходност, но имота винаги ще остане и няма опасност да се загуби като примерно, като играеш с акции на борсата", уточни собственичката на агенцията за недвижими имоти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама