Герджиков: Ако вие не можете, нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на служебния кабинет

11:52, 02 май 17 / Политика 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако вие не можете нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на 5-ия служебен кабинет в нашата история. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков на обобщаваща пресконференция, предаде БГНЕС.

Герджиков посочи, че утре в сайта на Министерски съвет ще бъдат качени пълните отчети на всяко министерство.

За Министерство на здравеопазването посочи, че се е постигнало съгласие с БЛС и се е сключил НРД за 2017 г. Въведе се електронното здравеопазване у нас, което смятам, че е по-добро от пръстовите отпечатъци, каза той.

За МВР той отчете, че била възстановена връзката на МВР с гражданите по местоживеене. До всяка самостоятелна сграда беше изпратено информационно писмо за контакти с районните полицейски инспектори. До 20 април броят на регистрираните престъпления е намалял с 12%, като убийствата намаляват с 23%, грабежите с 16%, кражбите по домове и офиси с 20% и кражбите на МПС с 30%.

При финансовото министерство изцяло била подготвена нова услуга за електронно подаване на най-често използваните три декларации за местни данъци и такси. Към 25 април събраните приходи са с 5,9% повече спрямо същия период на предходната година. Това са 238,9 млн. лв. повече. До 25 април приходите в Агенция „Митници“ бележат ръст от 16,1% или 385,7 млн. лв. повече спрямо същия период за 2016 г. Намалял е и броят на общините с финансови затруднения.

При Министерството на труда и социалната политика - над 51 млн. лв. за великденски добавки и над 220 млн. лв. за разходи, свързани с военноинвалидите и ветераните от войните. Облекчи се административната процедура за получаване на месечни помощи за деца с трайни увреждания. Има 1,95% спад на безработицата спрямо същия период през 2016 г.

При Министерството на енергетиката е постигната финансова и техническа стабилизация на сектор енергетика с общ финансов ефект над 120 млн. лв. „Служебното правителство приключва с излишък в държавната хазна в размер над 1 млрд. и 600 млн. лв. В приходната част на бюджета средствата са 785 млн. лв., което говори за добре работеща икономика. Предприеха се действия за гарантиране на националния имунизационен календар, като се осигуриха средства в размер на 20 млн. лв. от централния бюджет. Ако вие не можете нека историята отсъди успешен ли е бил мандатът на 5-ия служебен кабинет в нашата история“, заяви Герджиков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама