Популярни личности ще четат в Нощта на литературата в Добрич

11:10, 02 май 17 / Култура 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дванадесет български града, сред които и Добрич, тази година ще се проведе Нощ на литературата. Тази година тя ще се реализира на 10 май от 18 до 22 часа.

Нощ на литературата е международно събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори. Във всеки от участващите градове се организират интересни за четене места, където в ролята на четци влизат популярни личности.

Двадесет партньори ще предложат през тази година откъси от преведени на български език произведения на съвременни европейски автори. Това са посолства и културни институти на европейски страни (EUNIC България и придружени към мрежата), Представителството на Европейската комисия в България и Фондация „Детски книги“.

За трети пореден път Добрич ще бъде част от четящите в цял свят градове. В Добрич Нощ на литературата е част от Календара на културните събития на Община град Добрич  за 2017 година. Партньори на общината са Регионален исторически музей – Добрич и Регионална библиотека „Дора Габе“.

На 10 май популярни личности ще четат най-интересните текстове на най-добрите места, уверяват от Община Добрич.

Основни организатори на Нощ на литературата 2017 са: Австрийско посолство, Британски съвет, Гьоте институт, Датско посолство, „Детски книги“, Представителство на ЕК в България, Унгарски културен институт, Институт Камойнш, Институт Сервантес - София, Ирландско посолство, Италиански културен институт, КИЦ на Република Македония, Посолство на Кралство Норвегия, Полски институт, Руски културен институт, Посолство на Белгия, Румънско посолство, Посолство на Финландия, Посолство на Швейцария и Чешки център София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама