Горски работници от Шумен възстановиха разрушената беседка до заслон „Детелина“

10:10, 02 май 17 25 1392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голямата туристическа беседка до заслон „Детелина“ на Шуменското плато беше възстановена през почивните дни от служители на ДГС-Шумен.

Съоръжението беше напълно разрушено през миналата седмица. Според горските носещите греди са ударени от автомобил.

„Не е наша работа да възстановяваме разрушените беседки по платото, но го правим за всички хора, които обичат гората и искат да си починат сред природата“, обясни зам.-директорът на шуменското стопанство инж. Тодор Геронтиев. Той каза още, че със собствени средства служителите на ДГС-Шумен са закупили дървен материал за възстановяване на беседката и са наели дърводелец и работници, които да извършат ремонта.

 

„И друг път е имало подобни посегателства в района, но за първи път се натъкваме на разрушения с такива мащаби“, категоричен е инж. Геронтиев. Той допълни, че през почивните дни са били откраднати и част от масите и пейките на заслон „Детелина“.

 

През празничните дни и най-малките скаути от Шумен и Варна се включиха в реновиране на места за отдих на Шуменското плато. Заедно със своите ръководители те подновиха масите и пейките до „Сулумара“ със собствени средства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама