Над 130 военни застават на старт в Сливен за участие в Държавно първенство по лека атлетика

09:58, 02 май 17 25 754 Шрифт:
Автор:

С квалификации започва в Сливен Държавното лично – отборно военно първенство по лека атлетика. В днешния следобед, от 16 часа,  ще се определят финалистите в три от  дисциплините за мъже и жени - 100 метра, скок дължина и тласкане на гюле.

Градът под Сините камъни е домакин на надпреварата за девета поредна година. Първенството ще продължи до 4 май на стадион „Хаджи Димитър”.

В състезателната програма са включени  дисциплините, съответно за мъже и за жени –   100, 200, 400, 800 метра, 1500 в дамския и 3000 метра в мъжкия профил,  тласкане на гюле, скок на дължина, както и щафетните надпревари на  4х100 и 4х400 метра.

Заявка за участие са подали 18 отбора от страната с над 130 състезатели, представители  на София, Варна, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Крумово,  Граф Игнатиево, Карлово, Бургас, Плевен, Долна Митрополия, Троян, Горна Малина.

В първенството имат право на участие състезатели и  отбори по лека атлетика на Военните спортни клубове /ВСК/. Всеки отбор се състои от 1 /един/ капитан /треньор/ и  по 4 /четири/ състезатели  мъже и 4 /четири/ състезателки жени.

Основната цел на състезанията е да се популяризира и развива леката атлетика като основен спорт, подпомагащ физическата и професионална подготовка на военнослужещите, гражданските лица, курсантите и студентите от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама