БЧК започва раздаване на хранителни продукти в Сливенско

09:11, 02 май 17 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 50 кг. хранителни продукти по оперативната програма за храни и основно материално подпомагане ще получат 1236 души от област Сливен. Това е допълнителна целева група, в която влизат лица с установени 90 на сто трайни увреждания, с чужда помощ, получили интеграционни добавки и които имат личен доход до 314 лв. и лица, получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, обяви д-р Моника Сярова, директор на Секретариата на ОС на  БЧК – Сливен.

Раздаването на хранителни продукти от БЧК в областта започва днес за град Сливен и ще продължи до 19 май. За целта ще бъде открит пункт на ул. ”Георги Икономов” 2.

За селата от общината помощите ще се раздават в съответните кметства от 5 до 17 май. В община Твърдица разпределянето на продуктите ще бъде извършено от 3 до 15 май във временен пункт на ул. ”Заводска“ 17, в Медицинския център. В община Нова Загора помощите ще се получават от 9 до 18 май в пункт на първия етаж в  Младежкия дом. В община Котел кампанията е от 4 май до 17 май, в пункт на ул. ”Св. св. Кирил и Методий” № 7 А

В Община Сливен право на такава помощ имат 852 души, в Котел – 94, Община Нова Загора – 190  и в Община Твърдица – 100 души. Те ще получат пшеничено брашно 13кг., 6 кг. ориз, 5 кг. макаронени изделия, килограм и половина картофено пюре на прах, 3 кутии гювеч и 3 кутии  компот, конфитюр 4 кг., месни консерви 3 кг., 10 кг. бяла захар 10 кг., 5 кутии вафли или общо 49.8 кг. хранителни продукти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама