Компанията „Върджин Галактик” проведе важно изпитание на туристически космически кораб

08:01, 02 май 17 / Любопитно 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американската компания „Върджин Галактик” проведе в понеделник ключово изпитание на своя суборбитален туристически космически кораб „СпейсШипТу”, предаде БГНЕС.

Според сведенията на компанията в сайта й, „Върджин Галактик” са извършили „успешен изпитателен полет” в небето над Мохаве (Калифорния) на първи май. Към момента не е дадена по-детайлна информация относно изпитанието, но от изявлението става ясно, че по време на теста "за първи път в полет" е била изпробвана системата „опашката”, която спомага за приземяване чрез аеродинамично съпротивление.

За компанията това е осмият пореден опит за „космически туризъм”. Първият бе извършен на 8 септември миналата година - само месец, след като американските власти издадоха разрешение на компанията за транспортиране на ентусиасти до границата на безтегловността.

Според плановете космическият кораб „СпейсШипТу” ще има капацитет от общо 8 души – шестима пасажери и двама пилоти, като двучасовото пътешествие ще струва по близо 270 хил. долара на човек. Досега желание да бъдат част от екипажа са изявили над 700 души, сред които и холивудски звезди като Анджелина Джоли, Том Ханкс и Леонардо ди Каприо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама