Уилбър Рос: Ракетният удар на САЩ в Сирия е "развлечение след вечеря"

02:15, 02 май 17 / Свят 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос нарече ракетния удар срещу сирийското летище „развлечение след вечерята“ на президента на САЩ Доналд Тръмп и председателя на КНР Си Цзинпин в „Мар а лаго“ във Флорида на 7 април. На международна конференция в икономическия институт „Майкъл Милкън“ в Лос анджелис, Рос каза още, че за това „развлечение“ на Тръмп даже не му се е наложило да плати нещо, предаде БГНЕС.

„Веднага след като донесоха десерта, президентът каза на Си, че трябва да му разкаже нещо, а именно – за изстрелването на 59 ракети в Сирия“, каза Рос, цитиран от списание „Варайъти“. Това беше вместо развлечение след вечерята“, добави той. След като разсмя с това аудиторията, той добави, че на президентът дори не му е коствало нищо да устрои такова развлечение.

По-рано Тръмп каза в интервю за „Фокс бизнес“, че е съобщил на Си Цзинпин за ракетния удар при поднасянето на десерта на вечерята в имението „Мар а лаго“. По думите на президента тогава е дошло съобщението от генералите, че има готовност за нанасяне на удара и той е подал съответната заповед.

Въоръжените сили на САЩ на 7 април изстреляха 59 крилати ракети „Томахаук“ срещу военно летище в сирийската провинция Хомс. Вашингтон заяви, че тази операция е в отговор на предполагаемо използване на химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб на 4 април. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама