Общински съветник пита има ли уран във водата на Бургас

18:15, 27 апр 17 25 674 Шрифт:
Автор:

Общинският съветник от ДБГ и местен лидер на партията Живко Табаков е отправил питания към ВиК и РЗИ, касаещи контрола върху качеството на водата на територията на община Бургас. Поводът е установеното съдържание на уран във водата в няколко области на страната. Табаков намира за редно бургазлии да знаят каква вода пият и колко често отговорните институции проверяват нейните качества.

Въпросите, което той задава на ВиК и РЗИ, са:

1. С каква честота се извършват проверки на качеството на питейната вода в населените места от община Бургас? Какви методи за тестване на водата се прилагат?

2. От колко водоизточника, захранващи общината с питейна вода, се взимат проби? Кои са тези водоизточници?

3. Какви са резултатите от провеждания контрол върху съдържанието на водата за периода 01.01.2016 год. – 20.04.2017 год.? В колко от взетите проби е било установено съдържание на химични вещества над допустимите норми?

4. Какви са най-често срещаните несъответствия на пробите, взети от водата на територията на община Бургас, с допустимите норми на съдържанието? Какви съответни мерки са предприети, респективно планирани за преодоляване на това отклонение?

Живко Табаков се ангажира да публикува на стената си във фейсбук получените писмени отговори. От „Движение България на гражданите” предлагат със събраната информация по общини да се създаде единен информационен портал, в който периодично да бъдат изнасяни данни за състоянието и качеството на въздуха и водата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама