Общинският съвет в Плевен прие годишните отчети на 8 дружества

17:35, 27 апр 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет в Плевен прие на днешното поредно заседание годишните отчети на търговските дружества с общинско участие за 2016 година. Предложението бе внесено от двете постоянни комисии- „Бюджет и финансова политика“ и „Стопанска политика и транспорт", които предварително бяха разгледали  годишните баланси на дружествата за миналата година. 

Това са „ДКЦ II – Плевен“ ЕООД, „ДКЦ III – Плевен“ ЕООД, „Дентален център I – Плевен“ ЕООД, „Медицински център по спортна медицина и рехабилитация I“ ЕООД, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД. 

Съветниците приеха, че освобождават от плащане на дивидент в размер на 100% за 2016 г. „ДКЦ II – Плевен“ ЕООД, „ДКЦ III – Плевен“ ЕООД, „Медицински център по спортна медицина и рехабилитация I“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД. Освободеният дивидент трябва да бъде използван за закупуване на дълготрайни материални активи и за строително-ремонтни работи. Управителите се задължават да представят на всяко тримесечие отчет за изразходваните средства и свършената работа. 

Общинският съвет реши три от общинските фирми– „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД,  да проведат конкурс за избор на експерт – счетоводител за заверка на годишния финансов отчет за 2017 г.Резултатите трябва да бъдат внесени в общинския съвет до 30 юни. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама