Столичните грандове подкрепиха премахването на класиранията при децата

12:40, 27 апр 17 / Спорт 25 636 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Много клубове в България изразиха подкрепа към футболната школа "Олимпия", относно идеята им за премахване на класиранията при децата.

Както Topnovini.bg вече ви информира, от клуба изпратиха мейли до голяма част от школите в страната. В писмото е описано всичко за тяхната инициатива за премахването на класиранията при най-младите футболисти (7-12 годишни).

Припомняме ви, че собственикът на “Олимпия” Иван Стоилов смята да внесе предложение в БФС за премахването на класиранията при децата, с оглед на психическото напрежение което се получава у тях от задължителното преследване на резултати.

Подкрепа са изразили от софийските грандове ЦСКА, “Левски”, Славия, Локомотив София, както и БМ Спорт, ФК Спортист 13, ФК Щурче, ФК Талант, ФК Победа, ДФК Ферион.

От останалите региони на страната подкрепата си са дали Марек, ФК Велбъжд (Кюстендил), Металург (Перник) , ФК Марев Спорт (Варна), ДФК Звездичка (Бургас), ДФК Орлета (Пазарджик), ДФК Шампион (Варна), ФК Фортуна (Плевен) и други клубове също са одобрили предложението.

От “Левски” предлагат като за начало да се започне с премахване на класиранията при най-малките, а след това постепенно да се наложи и при възрастовата група до 12 години.

 

ДФК ДИТ Спорт пък предложи всички клубове да се съберат и да обсъдят предложението.

"Няма нужда да измисляме нещо ново - просто трябва да копираме модела от страните в Европа и да го приложим при нас" - заяви Данаил Иванов, треньор в школата на "Олимпия". 

От футболната школа изразиха благодарност към всички клубове в страната и се надяват да срещнат подкрепа и от други отбори и футболни лица, както и от определящата институция във футбола у нас - БФС!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама