Васил Божков е новият собственик на Телефонната палата в София

19:34, 21 апр 17 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Васил Божков е новият собственик на Телефонната палата в София, твърди вестник "24 часа". Бизнесменът е успял да спечели проведения в сряда търг за емблематичната сграда в центъра на София.  Продавач на имота е БТК. Според изданието, Васил Божков,  който е известен с богатата си колекция от археологически находки, има намерение да превърне имота в музей.

По информация на всекидневника, на самия търг са се явили трима кандидати, като наддаването е започнало от 14 млн. евро, a участниците в него са подали офертите си в затворени пликове.  Божков е спечелил търга с цена от 17.25 млн. евро.

От БТК потвърждават за провеждането на търга, но не и че Божков е победителят, тъй като информацията ще бъде официално обявена в следващите няколко дни.

Телефонната палата е разположена на 13 400 кв.м  разгъната застроена площ и още 3000 кв.м на подземно ниво. А прилежащият терен е 4100 кв.м.  

 Сградата е паметник на културата, което означава, че всякакви промени по външния й облик ще трябва да се съгласуват с Националния институт за недвижимо културно наследство.

На първия етаж на сградата в момента е Vivacom Art Hall, която се ползва за събития и изложби.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама