Рибовъди поискаха законови промени в Стара Загора

15:15, 21 апр 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За промени в законодателството свързани с отглеждането на риба и наказанията на бракониерите настояха в Стара Загора участниците в Кръгла маса по проблемите в сектор „Аквакултури“, организирана от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Според Галин Николов, изпълнителен директор на ИАРА, най-големият проблем е свързан с водите и трябва да се създадат трайни правила на законова база.

Рибовъди обясниха, че сегашното законодателство пречи на развитието на бизнеса им с изискванията за отглеждане на риба в питейни води. Те са категорични, че рибата не замърсява язовирите. По думите им трябва  сигурност отстрана на държавата и институциите, за да се развива отрасъла. Оплакаха се и от трудната комуникация с екологичното министерство и липсата на диалог за развитие на бранша.

Атанас Аргиров, зам.-председател на Централната Рибно-Опазваща Организация (ЦРОО), обясни, че протестът им утре е свързан също с искания  за законови промени. Те настояват да бъде криминализирано бракониерството с хрибни мрежи и да бъде променена структурата на ИАРА. На протеста се очакват над 1500 души от цялата страна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама