Представят изложба на детски рисунки в Русенския университет

07:17, 21 апр 17 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30 детски рисунки на тема „Различни и равни“ ще бъдат подредени във фоайето на централния корпус на Русенския университет. Творбите са част от конкурса по инициатива на студентския клуб „Различни и равни“, преминал под егидата на ректора проф. д-р Велизара Пенчева, реализиран в партньорство с Регионалната библиотека в Русе. 

Първоначално в него се включиха деца от три детски градини - ДГ "Пинокио", ДГ "Чучулига" и ДГ "Синчец" в кв. Средна кула. След представянето си в Регионална библиотека "Любен Каравелов", изложбата идва "у дома", обогатена с творбите и на децата от ДГ „Пролет“, съобщават още от РУ "Ангел Кънчев". Откриването на експозицията в Русенския университет е днес, 21 април, от 10 часа.

Студентите от клуб „Различни и равни“ ще обявят нов конкурс за рисунка в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. В следващото „пораснало“ издание ще се включат ученици от първи до четвърти клас. Идеята на организаторите е конкурсът да стане ежегоден, като всяка следваща година възрастта на участниците ще се увеличава.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама