Обучение по заявки на работодатели организират в Стара Загора

14:27, 18 апр 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Възможности за обучение на безработни по избрана от работодател професия и избрана обучаваща организация, предлагат от Бюрото по труда в Стара Загора. Обучението е платено от държавния бюджет в рамките на Националния план за действие по заетостта 2017 г.

Бюрата по труда могат да организират обучение за професионална квалификация на безработни лица по заявка от работодател с готовност за наемането им на работа по трудов договор за срок не по-малък от 6 месеца след успешното завършване на обучението.

Обучението може да бъде проведено от посочена от работодателя  обучаваща институция. След провеждане на процедура договорите с обучаващата институция и работодателя, както и с безработните лица се сключват от Бюрото по труда.

За всеки безработен, включен в обучение, на обучаващата институция се предоставят средства за І степен на Професионална квалификация (300 часа) или за квалификация по част от професия - 600 лв. На всяко безработно лице, включено в обучение, се предоставя стипендия за всеки присъствен ден за срока на обучение – 8 лв. на ден, както и средства за транспортни разходи, когато обучението се провежда в населено място, различно от местоживеенето – до 10 лв. на ден.Обучаваните лица се застраховат за срока на обучението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама