В Белград арестуваха румънски инвеститор беглец

08:41, 18 апр 17 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гита изчезна от полезрението на полицията на 21 декември, след като наруши условията на контрол от страна на правораздавателните органи.

Според източници от правосъдието, информирали News.ro, че при ареста Гита е бил с брат му. На снимка, разпространена от румънската полиция, се вижда, че инвеститорът беглец е обръснал главата си и си е пуснал брада, за да промени външността си, предаде БГНЕС.

Репатрирането на Гита, който е и бивш депутат от румънския парламент, в родината му ще отнеме около един месец. През това време сръбските власти трябва да разрешат случая по използването на фалшиви документи от Гита, каза пред Digi24 румънския.т вътрешен министър Кармен Дан. Между Белград и Букурещ има споразумение за екстрадиране.

Срещу Гита е възбудено наказателно преследване по пет дела. Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) го е обвинила в използване на поверителна информация, подкуп, купуване на влияние и изнудване.

Инвеститорът и бивш депутат изчезна на 21 декември.На 10 януари Върховният касационен съд издаде европейска заповед за арест на името на Себастиан Гита. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама