Министърът на отбраната на САЩ нареди да се започне оценка на ядрения потенциал на страната

02:01, 18 апр 17 / Свят 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис нареди да се започне процес за провеждане на оценка на ядрения потенциал на страната за привеждане в съответствие със съвременните заплахи. Това съобщи официалният представител на отбранителното ведомство на САЩ Дан Уайт, цитиран от БГНЕС.

„Днес министър Матис разпореди да се започне изготвяне на доклад, с което ще се занимаят първият заместник-министър на отбраната Робърт Уорк и заместник-председателят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Пол Селва“, каза Дан Уайт.

По думите му в разработването на доклада ще участват и междуведомствени структури. Документът ще бъде представен на президента на страната Доналд Тръмп в края на годината. На 27 януари президентът нареди на Матис да проведе оценка на ядрения потенциал на САЩ. Министърът на отбраната трябва да инициира оценка на ядрения потенциал, за да се определи доколко той е съвременен и надежден и доколко може да помогне да се устои на заплахите на 21 век и да се внуши сигурност у съюзниците, се казва в текста на президента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама